RLB Bank import és összepontozó | Athéna

Szoftverünk azzal emelkedik ki a piacon található többi RLB konvertáló közül, hogy a tapasztalataink alapján a fejlett összepontozási algoritmus még a közlemény nélküli, egyszerre több számlát kiegyenlítő utalásokat is összepontozza, és szinte csak akkor igényel beavatkozást, ha az utaló hibát vétett (pl.: dupla utalás).

A bank importálása az RLB kettős könyvelő programban gyorsan megtörténhet, mivel a program az Ön gépén működik. Az RLB excel import a könyvelő programban nem lehetséges, ezt hiányzó funkciót az Athéna teljes mértékben pótolja.

Automatikusan bekerülnek a pénztárba a készpénz felvételi és befizetési események is, így ezeket sem kell utólag kézzel rögzíteni.

A program jelenleg az alábbi bankokra lett már lefejlesztve, igény szerint a lista díjtalanul bővíthető:

 • OTP Bank Nyrt - xls
 • K&H Bank Zrt - csv
 • Budapest Bank Zrt - csv, xlsx
 • UniCredit Bank ZRT - csv
 • Erste Bank Zrt - csv
 • Duna Takarékbank Zrt - csv
 • Raiffeisen Bank Zrt - csv
 • MKB Bank Nyrt - csv, stm, xls
 • CIB Bank Zrt - internet bank xls
 • MagNet Bank Zrt - xml
 • Takarékszövetkezetek - text (stm kiterjesztéssel töltődik le)
 • FHB Bank Zrt - stm
 • OTP Bank Nyrt telepített programmal - stm
 • Budapest Bank telepített programmal - stm
 • K&H Bank telepített programmal - stm
 • Országos Fizetési Szolgáltató Zrt - csv
 • Barion - xlsx, csv
 • Sber Bank - sta

A jelenleg lefejlesztett csomag futár elszámoló fájlok:

 • MPL csomag lista (csv)
 • GLS csomag lista (xls)
 • Sprinter csomag lista (xls)
 • DPD csomag lista (xls)
 • Express One csomag lista (csv) - korábban Trans-o-flex
 • Foxpost csomag lista (xls)
 • FámaFutár csomag lista (xls)
 • Csomagküldő.hu csomag lista (csv)

Felkeltettük az érdeklődését?

Mi nem szedünk előre rendszerbevezetési vagy aktiválási díjat, sőt az első 30 napon ingyen használható a programunk. Úgy gondoljuk, hogy előbb bizonyítanunk kell.

Az összepontozó és a NAV XML konvertáló 19.990 Ft/hó (AAM), első 30 nap ingyenes!

Használati útmutató

Hogyan importálható a bankszámla kivonat az RLB-be?

Rögzítse a vevő és szállító számlákat, majd az ügyfele internetbankjából töltse le a kívánt időszak bankszámla kivonatát (vagy kérje meg erre az ügyfelét), használja az Athéna RLB Bank összepontozó programot és az összepontozott állományt töltse be az RLB-be. Az egyes lépéseket bővebben kifejtve megtalálja az alábbiakban.

A program használatához előkészület az új RLB kettős könyvvitelben

 1. Vevő és szállító számlák rögzítése, feladása
 2. A sztornózott számlák összevezetése
 3. Bankkártyás vevőknek létrehozott főkönyvi számra a bankkártyás fizetések kiegyenlítése vegyes tételként. Az ezekhez tartozó banki jutalék számlák ráegyenlítése ugyanerre a főkönyvi számra. (Így időszak végén ennek a kartonnak az egyenlege 0)
 4. Esetlegesen azonos nyitott szállító számlaszámok keresése, mert a program elsődlegesen számlaszámra azonosít és ezért esetleg leállhat. Találat esetén a banki feladás idejére a számlaszámot ideiglenesen módosítani kell.
 5. Biztosági mentés készítés! (Alapadatok > Biztonsági mentés > Könyvelés mentése)

Athéna RLB Bank összepontozó program

 1. Partner bankjáról számlatörténet lekérés adott időszakra. Figyelem, a bank kivonat és a számla történet egyes bankoknál hónap végén nincs szinkronban! (Pl. az utolsó napi készpénz felvétel a következő hónap első napján jelenik meg a kivonatban)
 2. Csomagfutárok adatfájljainak összerendezése egy mappába
 3. Az elkészülő RLB import fájlok részére mappa készítés (a program ebben a mappában fog partnerenként egy almappát létrehozni és azon belül minden számlatörténetnek almappát)
 4. Athéna bank összepontozó program indítása
 5. Alapbeállítások: A program első használatakor be kell tallózni az RLB kettős mappát és az elkészített import mappát. Kérjük segítse a munkánkat azzal, hogy engedélyezi az anonim statisztika küldését is.
 6. A program napi használat:
  1. Ügyfél választása a kinyíló ablakból
  2. Könyvelési év választása
  3. Aktuális számla történet betallózása
  4. Banki tranzakció bizonylat szám megadása (Ugyanabban a cégben a sorszám csak egyszer használható)
  5. Ha van csomagfutár, akkor azok mappájának betallózása
  6. Bankszámla főkönyvi számának kiválasztása
  7. Esetlegesen további összepontozási beállítások: szükség esetén értelemszerű változtatása, kitöltése
  8. Banki tranzakció történet beolvasása
  9. Összepontozás kontírozás (Első használatkor akár több percig is eltarthat, a 100% kivárása. Kérem jelezze amennyiben ez negyedórát meghalad!)
  10. Ha a státusz „főkönyvi szám szükséges”: akkor szerkesztés és főkönyvi szám megadása és mentés.
  11. Kontírozási szabályok megadásánál feltétlenül figyelni kell a tartozik vagy követel megadására.
  12. Amennyiben azonos főkönyvi számokat használ különböző cégek könyvelésekor akkor érdemes a „Szabály mentése minden partnerhez” bepipálását elvégezni. Ha nem azonos főkönyvi számokkal dolgozik akkor a pipát ki kell venni. Ezek pl. az adószámlák, bank költség. A program a NAV-os számlaszámok alapján a megadott főkönyvi számra rögzíti a tételt.
  13. Ezt a beállítást csak egyszer kell elvégezni.
  14. Bank-bank közti átvezetés szabályának készítésekor további feltétel hozzáadása szükséges (például az összeg előjele pozitív vagy negatív)
  15. Amennyiben szükséges partner párosítás elvégzése is ajánlott. (Bankkártyás vásárlás esetén pl: ha az eladó Kiss István ev. számlatörténetben 13. sz bolt. Ehhez adott cég banki könyvelésének tapasztalata szükséges)
 7. Ha már csak azok a tételek maradtak fenn párosítás nélkül, amiket mindenképp kézzel kell rögzíteni, akkor nyomjon az RLB import fájl generálására. Az import mappában megjelenik egy mappa, ami a cég azonosítója az RLB-ben. Ezen belül megjelenik az adott számlatörténet fájlnevéből képzett mappa. Ezt a mappát meg kell nyitni. Itt az első, „nem_talalt” vegű fájl tartalmazza azokat a tételeket, amiket nem sikerült összepontozni. Ezt érdemes kinyomtatni, majd kézzel rögzíteni. A második, „nem_talalt_csomagkuldo” vegű fájl, ha van benne adat, akkor ugyanúgy kell eljárni, mint előbb. (Itt érdemes megnézni, hogy minden napra megérkezett-e a futár által küldött fájl. GLS, Sprinter, MPL)

Betöltés az RLB kettős könyvvitelbe

 1. Könyvelés > Automatikus könyvelés csv-ből menüpont megnyitása.
 2. „Fájl kiválasztás” gomb megnyomása és az „rlb_import” végű fájl kiválasztása. Célszerű a módosítás dátumát itt ellenőrizni.
 3. Bizonylat fejléc ablakban a tételeket átnézni. Amennyiben szerepel olyan, ami nem könyvelhető azokat kijegyzetelni, majd a hibát elhárítani, kézzel korrigálni a könyvelésben.
 4. Számlák könyvelése

Amennyiben bárhol elakad a program használata során kérjen tőlünk segítséget az alábbi elérhetőségeken: